Terug naar activiteitenoverzicht

Lenteschoonmaak Pieter Dierickxlaan

Een leefbare buurt begin bij jezelf.

WoonST organiseert op woensdag 17 april een lenteschoonmaak in de Pieter Dierickxlaan en de Flor Kiedenlaan. Tijdens deze schoonmaak wil WoonST samen met jou het afval opruimen in de gemeenschappelijke delen. 

 

De dag verloopt als volgt:

9u00WoonST plaats verschillende containers en start met het opruimen van het afval in de algemene delen (= fietsenberging, garages, (inkom)hallen, technische ruimtes…)
14u00WoonST houdt samen met jou een zwerfvuilactie om het afval in de straat op te ruimen. 
16u00WoonST voorziet een welverdiende beloning voor de helpende handen.

Hoe kan je nu helpen?

 • Op voorhand haal je jouw spullen (speelgoed, kasten, tapijten…)  die je wil behouden uit de algemene delen weg en berg je ze correct op in jouw woning.
 • Alle fietsen en buggy’s worden op donderdag 21 maart gelabeld. Wil je dat jouw fiets of buggy niet wordt meegenomen tijdens de lenteschoonmaak?
  • Verwijder dan het label van jouw fiets en/of buggy 
  • Plaats jouw fiets in de fietsenstalling
  • Plaats jouw buggy in jouw woning
  • Zorg ervoor dat jouw fiets technisch in orde staat
lenteschoonmaak
lenteschoonmaak

 

Hoe kan op 17 april helpen?

 • Je kan vrijwillig meehelpen. De medewerkers van WoonST herken je aan hun badge en ontvangen je met open armen.

En wat na de lenteschoonmaak?

WoonST ruimt éénmaal de Pieter Dierickxlaan en de Flor Kiedenlaan op zonder personeelskosten door te rekenen. Zo helpen we aan een leefbare buurt. Nadien gaat WoonST de buurt van dichtbij opvolgen. Wanneer er sluikstort ligt, zal WoonST dit verwijderen en een administratieve kost doorrekenen aan alle huurders. Het is dus de verantwoordelijkheid van jou om de buurt proper te houden. 

Wil jij als huurder meewerken aan een leefbare omgeving en dit mee opvolgen? Neem dan contact op met de sociale dienst van WoonST, want wij zijn op zoek naar WoonSTkrachten. Een WoonSTkracht staat in voor de leefbaarheid in de wijk en alarmeert waar nodig.